Απίστευτο | Στην Ισπανία θα λειτουργήσει VAR για τον … κορωνοϊό

  • La Liga
  • Πριν από 12 ημέρες
  • 61 προβολές
img

Απίστευτο | Στην Ισπανία θα λειτουργήσει VAR για τον … κορωνοϊό


Η Primera Division ξεκινάει σε λίγες ημέρες, καθώς οι ομάδες ήδη έχουν ξεκινήσει προπονήσεις.

Εντός του Ιουνίου αναμένεται η σέντρα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν καθώς οι ομάδες μπορούν πια να κάνουν κανονικά τις προπονήσεις τους. Εννοείται πως τα παιχνίδια θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και τα λαμβάνονται όλα τα μέτρα που θα ορίζουν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πάντα βέβαια θα υπάρχει το ερώτημα τι θα γίνει αν κάποιος ποδοσφαιριστής βρεθεί με΄τα τον αγώνα θετικός στον κορωνοϊό. Αν λοιπόν συμβεί αυτό, τη σκυτάλη θα πάρει το VAR.

Το VAR λόγω των πολλαπλών καμερών που διαθέτει και ένα ειδικό πρόγραμμα (software) που έχει αναπτυχθεί θα μπορεί να διαπιστώσει αν ο συγκεκριμένος παίκτης κόλλησε κάποιον συμπαίκτη του ή αντίπαλο. Θα ελέγχεται, δηλαδή, κάθε φάση στην οποία συμμετείχε ο ποδοσφαιριστής για να εντοπιστεί ποιοι βρέθηκαν κοντά του στη διάρκεια του αγώνα.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, αν παίκτης διαγνωσθεί με κορωνοϊό, θα απομονώνεται και θα γίνεται απολύμανση στις εγκαταστάσεις στις οποίες είχε βρεθεί. Θα ελέγχονται, επίσης, οι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός του, αλλά και συγκεκριμένοι συμπαίκτες και αντίπαλοι βάσει της ανάλυση του βίντεο που θα γίνεται με το πρόγραμμα Mediacoach.

Κάθε ποδοσφαιριστής που ήρθε σε επαφή περισσότερο από πέντε λεπτά με τον παίκτη που έχει κορωνοϊό θα υποβάλλεται σε τεστ, αν και οι έρευνες αναφέρουν πως κάποιος μπορεί να κολλήσει αν η επαφή κρατήσει περισσότερα από 15 λεπτά.