Χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία στις κάλπες – Πόσο στοιχίζει η παρουσία δικηγόρου στις αρχαιρεσίες

  • ΓΓΑ
  • Πριν από 11 ημέρες
  • 523 προβολές
img

Χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία στις κάλπες – Πόσο στοιχίζει η παρουσία δικηγόρου στις αρχαιρεσίες


Ο νέος νόμος (ο οποίος ισχύει από 11/2019 - ν.4603/2019) προβλέπει ότι όλες οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου για τις αρχαιρεσίες αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών θα πρέπει να γίνεται με την παρουσία δικηγόρων, ως δικαστικών αντιπροσώπων.

Στο θέμα έχει παρενέβει το δικηγορικό σώμα το οποίο διεκδικεί και για τα αθλητικά σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες την ανάλογη εφαρμογή του νόμου.

Τα σωματεία που θα διεξάγουν εκλογές λοιπόν θα πρέπει να γίνουν με την παρουσία δικηγόρου από τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο και είναι προϋπόθεση για την εγγραφή τους στο «Μητρώο Αθλητικό Σωματείων» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο δικηγόρος πληρώνεται για την παρουσία του μέσω παραβόλου το οποίο κοστίζει 180 ευρώ. Κάντε έναν απλό πολλαπλασιασμό (μόνο τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία είναι 2599 αυτή τη στιγμή) και θα δείτε ότι …είναι πολλά τα λεφτά.

Αν πολλαπλασιάσουμε μόνο τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία με την αμοιβή του δικηγόρου, το ποσό συνολικά φτάνει το μισό εκατομμύριο ευρώ.