Γ’ Εθνική | ΠΑΟ Κουφαλίων – ΑΕ Ευόσμου | Η λύση ίσως έρθει από την … Καρδίτσα

  • Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
  • Πριν από 11 ημέρες
  • 158 προβολές
img

Γ’ Εθνική | ΠΑΟ Κουφαλίων – ΑΕ Ευόσμου | Η λύση ίσως έρθει από την … Καρδίτσα


Η άνοδος στη Γ Εθνική κατηγορία (όπως γράψαμε και χθες) θα παιχθεί ανάμεσα στον ΠΑΟ Κουφαλίων και την ΑΕ Ευόσμου.

Δυστυχώς η άνοδος θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και αναμένεται προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν η έφεση απορριφθεί ανεβαίνει στη Γ Εθνική ο ΠΑΟ Κουφαλίων, ενώ αν η έφεση γίνει δεκτή θα ανέβει η ομάδα του Ευόσμου.

Στη δεύτερη περίπτωση είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα καθώς ο ΠΑΟ Κουφαλίων δεν έχει καμία σχέση με την έφεση της ΑΕ Ευόσμου (είχε γίνει για τον αγώνας με τον Φοίνικα Πολίχνης) ενώ έχει δώσει και έναν αγώνα λιγότερο (αν και αυτό σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΟ δεν παίζει κάποιο ρόλο), απλά το αναφέρουμε για το δίκαιο της υπόθεσης. Στην περίπτωση λοιπόν αυτή (που γίνει δεκτή η ένσταση) η ΕΠΣ Μακεδονίας ίσως σκεφτεί να καταθέσει αίτημα για «κατ’εξαίρεση» ανόδου στη Γ’ Εθνική και 3ης ομάδας (ο Εθνικός Σοχού ήδη έχει ανέβει). Κάτι ανάλογο έπραξε προχθές η ΕΠΣ Καρδίτσας που ζήτησε να ανεβούν 2 ομάδες στη Γ Εθνική(δικαιούται μία θέση), όπως φαίνεται και στην παρακάτω ανακοίνωσή της:


ΠΡΟΣ
1.Επιτροπή Διοργανώσεων Ερασ Πρωταθλημάτων ( Κον Δημητρίου Π )
2.Πρόεδρο και μέλη Ε.Ε / Ε.Π.Ο
Σας διαβιβάζουμε επιστολή του ιστορικού μας σωματείου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1904 και εισηγούμαστε.
Μετά την απόφαση της 29-4-2020 της Ε.Ε. ΕΠΟ, σχετικά με τα πρωταθλήματα των ενώσεων και την οριστική διακοπή τους, πρωτοπόρος Α κατηγορίας της ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, είναι ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ με ένα (1) βαθμό διαφορά από την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και σύμφωνα με την απόφασή σας η ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ανέρχεται στην Γ ΘΝΙΚΗ.
Θέλουμε να λάβετε υπ’ όψιν σας ότι, η ομάδα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ξεκίνησε με -6 βαθμούς λόγω τιμωρίας από την θητεία της στην Γ εθνική. Επειδή θεωρούμε ότι υπάρχει μεγάλη αδικία για την ιστορική μας ομάδα, διότι δεν εφαρμόζεται η τιμωρία των -6 βαθμών από όλο το πρωτάθλημα( εκκρεμούν 5 αγωνιστικές).
Δια τούτο θέλουμε να ανέλθουν στην Γ εθνική και ο πρωτοπόρος ΑΠΟΛΛΩΝ και η αδικημένη ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Για την Ε.Ε της ΕΠΣ Καρδίτσας
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΦΗΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
κ. Πρόεδρε και μέλη της Ε.Ε. ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Μετά την απόφασή της 29.04.2020 της ΕΕ ΕΠΟ σχετικά με τα πρωταθλήματα των Ενώσεων και την οριστική διακοπή τους, στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καρδίτσας, πρωτοπόρος ομάδα είναι η ομάδα του Απόλλωνα Μακρυχωρίου και δεύτερη ομάδα η Αναγέννηση Καρδίτσας με διαφορά ενός ( 1 ) βαθμού.
Σύμφωνα με την απόφασή αυτή, η ομάδα του Απόλλωνα ανέρχεται στην Γ’ Εθνική ενώ η ομάδα μας παραμένει στην Α’ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος. Πρέπει να αναφερθεί ότι η Αναγέννηση ξεκίνησε το εφετινό πρωτάθλημα με το βάρος των -6 βαθμών που της είχε επιβληθεί σαν τιμωρία από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της περιόδου 2018-2019. Εάν δεν υπήρχε αυτή η ποινή, τότε σίγουρα η ομάδα μας θα προηγείτο του Απόλλωνα κατά πέντε ( 5 ) βαθμούς. Όμως η ποινή δεν επιβλήθηκε και ούτε ίσχυε για μέρος του φετινού πρωταθλήματος δηλαδή για μέρος των αγώνων αλλά για όλο το πρωτάθλημα. Είναι πρόδηλη η αδικία που μας γίνεται, αφού χωρίς να ολοκληρωθεί όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα και ενώ ήταν βέβαιο ότι η ομάδα μας στους υπολειπόμενους 5 αγώνες θα κατακτούσε στα γήπεδα τον φετινό τίτλο, μας αφαιρείται το σύνολο των έξι (6) βαθμών της ποινής και έτσι δεν καθίσταται εφικτή η άνοδος της ομάδας μας.
Η άρση της αδικίας αυτής σε βάρος της ιστορικής ομάδας μας και των χιλιάδων φιλάθλων του νομού Καρδίτσας πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, ώστε η Αναγέννηση να βρεθεί στην Γ’ Εθνική, εκεί δηλαδή που αξίζει και που σίγουρα αν ολοκληρωνόταν το φετινό πρωτάθλημα θα βρισκόταν.
Σας ζητούμε λοιπόν να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αποκαταστήσετε το υποβαλλόμενο δίκαιο αίτημά μας, που θα αντικατοπτρίζει στην μεγάλη φετινή προσπάθειάς μας αλλά και στο αίσθημα όλων των φιλάθλων του νομού μας.
Κύριε πρόεδρε
Παρακαλούμε η ανωτέρω επιστολή να αποσταλεί στην επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ και στην Ε.Ε ΕΠΟ με την δικιά σας εισήγηση που πιστεύουμε ότι θα είναι θετική για την ομάδα μας.
Για την Αναγέννηση Καρδίτσας
ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΚΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΙΝ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ