Σοβαρά μιλάτε κ.Περκουλίδη;

  • Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας
  • Πριν από 13 ημέρες
  • 428 προβολές
img

Σοβαρά μιλάτε κ.Περκουλίδη;


Πριν ξεκινήσω μια απαραίτητη διευκρίνηση

Προ ημερών εδώ στο INSPORT.GR είχαμε εκφράσει την ευθεία αντίθεσή μας προς τους φορείς του ποδοσφαίρου για την πλήρη αδράνειά τους στο άνοιγμα των γηπέδων, την ώρα που άλλοι κλάδοι με πολύ μεγαλύτερους υγειονομικούς κινδύνους λειτουργούσαν κανονικά. Τότε η μπάλα είχε πάρει και την ΕΠΣ Μακεδονίας για το λόγο που αναφέραμε. Τότε «ακούσαμε» διάφορα όπως ότι ήρθαμε σε ρήξη(!), ότι αλλάξαμε πλευρά(!) και άλλα παρόμοια.

Τώρα λοιπόν που σας θυμίσαμε ότι όταν χρειαστεί να διαφωνήσουμε με την ΕΠΣ Μακεδονίας ή με το οποιονδήποτε, θα το κάνουμε ανοιχτά και με επιχειρήματα, ας περάσουμε στο θέμα του παρόντος άρθρου.

Το «αμάρτημα»

Προ ημερών η ΕΠΣ Μακεδονίας , στην προσπάθειά της να προβάλει καλύτερα τις εκδηλώσεις της εκμεταλλευόμενη τις ψηφιακές ευκολίες, ανακοίνωσε την πιλοτική λειτουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεόρασης. Στην ουσία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το Internet για να προβάλει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης, όπως άλλωστε είναι ο σκοπός και η υποχρέωση της. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια νέα τεχνολογία που εκτός από την προβολή, έχει ως σκοπό και την οικονομική εκμετάλλευσή της προς όφελος των σωματείων της.

Ας δούμε λοιπόν τι προέβαλε:

1ο Τη συγκέντρωση της μικτής ερασιτεχνών της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα ύστερα από 21 χρόνια με πρωτοβουλία του κ.Σπανδωνίδη.
2ο Το μήνυμα της ΕΠΣΜ κατά του ρατσισμού
3ο Τη συνέντευξη τύπου του αγώνα της μικτών ομάδων ΕΠΣ Μακεδονίας (1995-97) με τους κκ.Βυρτζαμάνη, Στόικο, Ανταβαλή και Σαλπιγγίδη.
4ο Τον αγώνα των μικτών ομάδων που προαναφέραμε και την τιμητική διάκριση στον Διονύση Ψωμιάδη.Η απίστευτη αντίδραση του κ.Περκουλίδη

Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας, όταν είδαμε την απάντηση-ανάρτηση του επικεφαλή της παράταξης «Ανανεωτική Κίνηση» όπου χαρακτήρισε το όλο εγχείρημα «παπαριές».

«Παπαριές» κ.Περκουλίδη η προβολή όλων των πάνω;

«Παπαριές» κ.Περκουλίδη η προβολή των Ψωμιάδη, Κούδα, Σαλπιγγίδη και δεκάδων άλλων;

«Παπαριές» κ.Περκουλίδη που κάποιος για να δει μετά από τόσα χρόνιια τον Κούδα και τον Σαλπιγγίδη θα ενημερωθεί παράλληλα και για τις δραστηριότητες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης;

«Παπαριές» κ.Περκουλίδη όπου ένας φορέας στην Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια τεχνολογία που στο εξωτερικό την έχουν σχεδόν ήδη ξεπεράσει και πάνε παρακάτω;

«Παπαριές» κ.Περκουλίδη που ένας φορέας προβάλει τις δραστηριότητές του σε όλο τον πλανήτη;


Ξεχάσατε όμως κ.Περκουλίδη ότι και εσείς σε κάτι τέτοιες «παπαριές» απευθύνεστε όταν έχετε κάτι να πείτε στο κοινό.

Ξεχάσατε κ.Περκουλίδη ότι με μια τέτοια «παπαριά» κάνατε την έναρξη της παράταξης σας, όταν σας καλύψαμε τηλεοπτικά από το INSPORT.GR

Είναι φρασεολογία αυτή υποψηφίου προέδρου της μεγαλύτερης ένωσης της Ελλάδας;

Και ξέχωρα από τη διαφωνία σας για την οποία θα κριθείτε από τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου (σημ:από νέους ανθρώπους όπου μεγάλωσαν με τέτοιες «παπαριές») είναι φρασεολογία αυτή υποψηφίου προέδρου της ένωσης; Τι ήθος μεταδίδετε σε αυτούς που αύριο μεθαύριο θα τους καλείτε να σας ψηφίσουν;

Φάουλ κ.Περκουλίδη

Όπως καταλαβαίνετε κ.Περκουλίδη έχετε κάνει ένα μεγάλο φάουλ. Το αν θα αποβληθείτε από τα μελλούμενα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης ή όχι, αυτό θα εξαρτηθεί από εσάς.

Εμείς εδώ στο INSPORT.GR θα εξακολουθούμε να σας προβάλουμε, όπως το έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Και φυσικά οι δίαυλοι επικοινωνίας μας με εσάς και τους συνεργάτες σας θα είναι ανοιχτοί.

Εκείνο που θέλουμε να αντιληφθείτε είναι ότι δεν σας κάνουμε επίθεση, αλλά ότι διαφωνούμε κυρίως με τη φρασεολογία σας, αυτό είναι που μας πείραξε.

κ.Περκουλίδη δεν μπορείτε να λέτε «παπαριές» όταν απευθύνεστε σε ένα κοινό όπου υπάρχουν χιλιάδες μικρά παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι που περιμένουν από εσάς μια καινούργια ιδέα, ένα νέο όραμα, μια ρεαλιστική λύση στα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

κ.Περκουλίδη δεν μπορείτε να κάνετε αναρτήσεις με ένα κάρο ορθογραφικά λάθη, όταν απευθύνεστε σε μια νέα γενιά, σε μια γενιά όπου και ο τελευταίος προπονητής της μικρότερης ομάδας είναι πλέον πτυχιούχος.

Κ.Περκουλίδη ειλικρινά εδώ στο INSPORT.GR μας απογοητεύσατε. Περιμέναμε από έναν νέο άνθρωπο όπως είστε εσείς άλλα πράγματα. Περιμέναμε προτάσεις, περιμέναμε να κατηγορεί την ένωση στα κακώς της κείμενα και να την επικροτεί στα καλώς κείμενα.

Κ.Περκουλίδη τι θα πείτε στους συνεργάτες σας, αλήθεια για τη «φράση» που χρησιμοποιήσατε; Δεν είστε στην παρέα σας κ.Περκουλίδη. Είστε ο επικεφαλής μιας παράταξης και ο επικεφαλής μια παράταξης δεν μπορεί δημόσια να λέει «παπαριές».

Το να κατηγορούμε τον άλλον για τα πάντα, το να λέμε στον άλλον ότι τα κάνεις όλα λάθος, λυπόμαστε κ.Περκουλίδη, αλλά στα μάτια μας είναι μια παρωχημένη και εντελώς αποκρουστική αντιπολίτευση.

28/8/1998 πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας ο Διονύσης Ψωμιάδης

Δε θα ξεχάσω εγώ προσωπικά ότι στις 28 Αυγούστου του 1998 είχα προτείνει στον τότε πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη να κάνουμε μια ιστοσελίδα της ένωσης στο Internet. Αφού του είπα τι θέλω να κάνω μου είπε μία λέξη: «ΚΑΝΤΟ».

Ποιος; Ο Διονύσης Ψωμιάδης το 1998. Ένας άνθρωπος που ακόμα και τώρα αν τον ρωτήσεις για το Internet λίγα πράγματα θα μπορέσει να σου πει. Αλλά είπε «ΚΑΝΤΟ» γιατί είχε όραμα, γιατί ήθελε να προχωρήσει μπροστά. Αυτό κ.Περκουλίδη καλό είναι να το θυμάστε σαν εικόνα, γιατί με τέτοια «παπαριά» η ΕΠΣΜ ήταν η πρώτη ένωση της Ελλάδας που απέκτησε ιστοσελίδα και με μια άλλη «παπαριά» που λέγεται email άρχισε δειλά δειλά να επικοινωνεί με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με τα σωματεία.

Τότε όμως ο Διονύσης δεν είπε «τι παπαριές είναι αυτές». Και ευτυχώς που δεν το είπε.

Επίλογος

Την εποχή που όλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στις ευκολίες της ψηφιακής τεχνολογίας, την εποχή που το Ελληνικό κράτος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το διαδίκτυο, την εποχή όπου τα ευρυζωνικά δίκτυα επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό κράτος, την εποχή που η κινητή τηλεφωνία περνάει στην επόμενη εποχή, την εποχή που ακόμα και ο μικρότερος οργανισμός προσπαθεί να ψηφιοποιήσει τις υπηρεσίες και την επικοινωνία του βρίσκονται ακόμα κάποιοι να ακολουθούν το δόγμα «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ».

Αν είναι δυνατόν εν έτη 2020 και την ώρα που η ΕΠΣ Μακεδονίας προσπαθεί να ακολουθήσει τα σημεία των καιρών, την ώρα που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάποιες «νέες» τεχνολογίες, για να προβάλει τη δραστηριότητές της, να υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι απλά για να πάνε κόντρα χρησιμοποιούν τέτοιες λέξεις.

Κρίμα κύριε Περκουλίδη. Εμείς πιστεύουμε ότι κάνατε ένα λάθος της στιγμής. Το αν έχουμε δίκαιο ή όχι θα φανεί τους επόμενους μήνες.
Άγγελος Χάνου για τo