ΕΠΟ | Βέβαιος νέος πρόεδρος ο κ.Ψαρόπουλος – Με παρουσία στα διοικητικά της ΕΠΟ η Θεσσαλονίκη

  • Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
  • Πριν από 24 ημέρες
  • 186 προβολές
img

ΕΠΟ | Βέβαιος νέος πρόεδρος ο κ.Ψαρόπουλος – Με παρουσία στα διοικητικά της ΕΠΟ η Θεσσαλονίκη


Ο κ.Ψαρόπουλος

Η μία μετά την άλλη ένωση παίρνει απόφαση να στηρίξει τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λέσβου κ.Ψαρόπουλο ως νέο πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Οι εκλογές λόγω του lockdown που ήταν προγραμματισμένες για τις 23 Νοεμβρίου, αναβλήθηκαν και θα διεξαχθούν ΑΜΕΣΩΣ μόλις λήξει η καραντίνα.

Ο Σταύρος Ψαρόπουλος είναι 69 ετών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός (δάσκαλος) και έχει τρία παιδιά.
Είναι κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και εκλέγεται ανελλιπώς στην προεδρία της ΕΠΣ Λέσβου από το 1989 μέχρι σήμερα, δηλαδή επί 31 χρόνια!
Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έχει τρεις θητείες. Στην διοίκηση του Σωτήρη Αλημίση που εξελέγη το 1997, στη διοίκηση Γκιρτζίκη από το 2014 και στη διοίκηση Γραμμένου από το 2017.
Ως σύμβουλος της ΕΠΟ έχει περάσει από διάφορα πόστα, όπως την τεχνική επιτροπή (υπεύθυνος Εθνικών ομάδων), πρόεδρος της Δ’ Εθνικής και σήμερα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων (Κύπελλο Ελλάδος κλπ).
Έχει παίξει ποδόσφαιρο στις ομάδες του νησιού του (Α.Σ. Μυτιλήνης, Απόλλων Μυτιλήνης και Αιολικός) φτάνοντας να αγωνιστεί ως τη Β’ Εθνική.
Έχει διατελέσει και προπονητής, αλλά και πρόεδρος σε σωματεία της Λέσβου.
Έχει θητεύσει επίσης διοικητής του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης ενώ πέρα από κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. έχει ασχοληθεί και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως Αντινομάρχης για μια 8ετία.


Ο κ.Γραμμένος

Ο κ.Γραμμένος βρήκε μπροστά του ένα βουνό προβλημάτων και σε πολλά σημεία τα πήγε πολύ καλά. Νοικοκύρεψε τα οικονομικά της ένωσης, έβαλε μια τάξη στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας, αναβάθμισε το σύστημα έκδοσης δελτίων. Έκανε πολλά το οποία όμως δεν φαίνονται στον απλό κόσμο. Η διοίκηση μια Ομοσπονδίας δεν είναι μόνο η διαιτησία ή η Εθνική ομάδα, αλλά πολύ περισσότερα πράγματα. Φυσικά θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα ιδίως αν είχε εμπιστευτεί περισσότερο δικούς του ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν χρόνια ως πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας. Από την άλλη δέχθηκε απίστευτο πόλεμο και αμέτρητες τρικλοποδιές. Παρόλο αυτά κανείς δεν αμφισβητεί ότι προσπάθησε, κατάφερε αρκετά και κυρίως επανέφερε το «ήθος» στα διοικητικά της ένωσης.

Η επόμενη ημέρα είναι πολύ πιθανό να βρει τον κ.Γραμμένο εκτός συνόρων σε κάποια θέση στην UEFA, εκτός αν ο ίδιος αποφασίσει να συνεχίσει την επαγγελματική του δραστηριότητα ως επιτυχημένος δικηγόρος.


Η Θεσσαλονίκη

Η αποχώρηση του κ.Γραμμένου από την εκτελεστική επιτροπή, ανοίγει το δρόμο για την παρουσία άλλου προσώπου από την Θεσσαλονίκη. Η ΕΠΣ Μακεδονίας θα έχει κύριο «λόγο» με εκπροσώπηση από το ανώτερο επίπεδό της. Δεν είναι άλλωστε δυνατόν η μεγαλύτερη ένωση της χώρας και μία εκ των ιδρυτών της ΕΠΟ, να μην έχει ηχηρή παρουσία στα διοικητικά αυτής.