Ομάδα δικηγόρων «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» - 32 χρόνια ιστορία

  • Πριν από 9 ημέρες
  • 471 προβολές
img

Ομάδα δικηγόρων «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» - 32 χρόνια ιστορία


Ήταν το μακρινό έτος 1988 όταν μια παρέα από δικηγόρους αποφάσισαν να βγάλουν τα κοστούμια τους και να φορέσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια. Με το πάθος που είχαν για το ποδόσφαιρο και χωρίς να το πολυσκεφτούν αποφάσισαν να ιδρύσουν μία ποδοσφαιρική ομάδα δικηγόρων με έδρα την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη.
Και το όνομα αυτής «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».Έκτοτε και για 32 συναπτά έτη ο «Αριστοτέλης» συμμετέχει στο Πανελλήνιο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων. Ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί πλέον στο χώρο του ποδοσφαίρου, γνωρίζοντας συνεχή ανάπτυξη και δημοφιλία και η τελική φάση του οποίου διεξάγεται, μετά το πέρας των προκριματικών αγώνων, σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, σε διαφορετική κάθε χρόνο πόλη.Ο «Αριστοτέλης» αποτελεί τον πολυνίκη του θεσμού καθώς κατέχει την πρώτη θέση από πλευράς τίτλων, μετρώντας συνολικά 12 κατακτήσεις έως σήμερα, ενώ το έτος 2017 στέφθηκε και Κυπελλούχος Ελλάδος στον νεοσύστατο σχετικά θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος Δικηγορικών Συλλόγων.Το όνομα του «Αριστοτέλη» αλλά και της Θεσσαλονίκης έχει γίνει γνωστό και στο εξωτερικό αφού η ποδοσφαιρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης μας έχει πάρει μέρος επτά φορές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων, διοργάνωση η οποία διεξάγεται κάθε δύο έτη σε διαφορετική χώρα. Η συμμετοχή της ομάδας στη διεθνή αυτή διοργάνωση έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας μεταξύ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και των αντίστοιχων Δικηγορικών Συλλόγων ξένων χωρών.Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως στον πάγκο του «Αριστοτέλη» από την περσινή σεζόν κάθεται μία θρυλική μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Γιώργος Κωστίκος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής με θητεία μεταξύ άλλων σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Απόλλων Καλαμαριάς, Λεβαδειακό, Βέροια, Πιερικό.

Τα τελευταία δύο χρόνια μάλιστα οι χώροι της δικηγορίας και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης φαίνεται να συναντώνται πλήρως, καθώς μέλη του «Αριστοτέλη» έχουν αναλάβει τις τύχες του ιστορικού ερασιτεχνικού σωματείου «Κανάρης», επανδρώνοντας τον διοικητικά και αγωνιστικά. Η “δικηγοροκρατούμενη” ομάδα της Ε.Π.Σ.Μ συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας, θέτοντας ως στόχο την αναρρίχηση σε υψηλότερες κατηγορίες στο προσεχές μέλλον.

Κάπως έτσι λοιπόν οι δικηγόροι του «Αριστοτέλη» φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν την σωστή εφαρμογή του γνωστού ρητού «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε να διατηρήσουν την τρέλα τους για τη “στρογγυλή θεά”.