ΕΠΣ Μακεδονίας | Μεγάλη οικονομική απώλεια από τις άδειες κερκίδες

  • Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας
  • Πριν από 47 ημέρες
  • 199 προβολές
img

ΕΠΣ Μακεδονίας | Μεγάλη οικονομική απώλεια από τις άδειες κερκίδες


Μεγάλες οικονομικές απώλειες υπέστη η ΕΠΣ Μακεδονίας, όπως και οι άλλες ενώσεις που έχουν στη δύναμή τους ομάδες που αγωνίζονται στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ως γνωστό οι ομάδες που αγωνίζονται εντός έδρας σε αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας (το οποίο ως γνωστό διοργανώνεται από την ΕΠΟ), αποδίδουν ένα ποσοστό των εισπράξεων από τα εισιτήρια στην ένωση (ΕΠΣ) που ανήκουν.

Από πέρσι η ΕΠΣ Μακεδονίας άρχισε να «μετράει» απώλειες αρχικά από τον αγώνα Κυπέλλου Άρης – ΑΕΚ. Το πρόβλημα φυσικά συνεχίζει να υφίσταται καθώς το Κύπελλο Ελλάδας με ομάδες της SL1 δεν άρχισε ακόμα, αλλά και σε λίγες ημέρες που θα αρχίσει θα είναι χωρίς φιλάθλους.
Υπολογίζεται ότι από μια γεμάτη πχ.Τούμπα οι απώλειες ξεπερνούν τις 7.000 ευρώ για την ένωση.

Σε συνδυασμό και με άλλες απώλειες που έχουν όλες οι ΕΠΣ της χώρας από μη έκδοση δελτίων, μη εισπράξεις από εισιτήρια ερασιτεχνικών αγώνων και Γ’ Εθνικής, οι απώλειες ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Το όλο σκηνικό κάνει ιδιαίτερα δύσκολη την περαιτέρω ελάφρυνση των σωματείων, καθώς οι ενώσεις έχουν λειτουργικά έξοδα (μισθοδοσία, ενοίκια ή ΕΝΦΙΑ, άλλα έξοδα) και η χρηματοδότηση από την πολιτεία έχει σταματήσει εδώ και χρόνια.

Η θέση της ΕΠΟ είναι επίσης δύσκολη, σχεδόν για τους ίδιους λόγους. Επιπροσθέτως σε ότι αφορά το Κύπελλο Ελλάδας με τα βίας έκλεισε συμφωνία με την COSMOTE.

Η ενίσχυση των ενώσεων και κατά επέκταση των σωματείων αυτών είναι επιτακτική ανάγκη. Το κράτος πρέπει να αναλάβει το κόστος του Ερασιτεχνικού αθλητισμού, όπως άλλωστε έχει υποχρέωση. Το να κρύβεται πίσω από το αυτοδιοίκητο είναι απλά μια πίεση στην ΕΠΟ για διάφορα θέματα. Αποδείχθηκε άλλωστε καθώς χρηματοδότησε και τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που εγγράφηκαν στο Μητρώο.