Μέσω Internet θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΠΟ

  • Υφυπουργείο Αθλητισμού
  • Πριν από 14 ημέρες
  • 136 προβολές
img

Μέσω Internet θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΠΟ


Λύση στις εκλογικές διαδικασίες των Ομοσπονδιών και κυρίως σε εκείνες της ΕΠΟ που πάνε από αναβολή σε αναβολή ετοιμάζεται να δώσει άμεσα η Κυβέρνηση.


Πιο συγκεκριμένα, ετοιμάζεται να περάσει άμεσα τροπολογία που θα προβλέπει τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικό τρόπο, ώστε να μπορούν οι Ομοσπονδίες να προχωρήσουν στις προγραμματισμένες αρχαιρεσίες.

Έτσι αναφέρεται:

«Οι γενικές συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών σωματείων, ενώσεων και Ομοσπονδιών δύναται να διεξάγονται και με την χρήση σύγχρονων μέσων τεχνολογίας, πληροφορίας και επικοινωνίας με σκοπό την απομακρυσμένη συμμετοχή των μελών τους. Όλες οι ψηφοφορίες επί των επιμέρους θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφοριών για την ανάδειξη των νέων καταστατικών οργάνων, διεξάγονται με τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος Ψηφιακή Κάλπη Ζευς της ανώνυμης εταιρίας με την Επωνυμία “Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας ΑΕ. Η ανακήρυξη των υποψηφίων γίνεται τουλάχιστον πέντε πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, εκτός αν από το οικείο καταστατικό προβλέπεται μεγαλύτερη προθεσμία, οπότε εφαρμόζεται η καταστατική πρόβλεψη.»

Δεν αποκλείεται με ανάλογο τρόπο να γίνουν οι εκλογές σε μικρότερους φορείς όπως οι ενώσεις.