ΕΠΣ Μακεδονίας | Ζήτησε Rapid Test και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια

  • Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας
  • Πριν από 13 ημέρες
  • 258 προβολές
img

ΕΠΣ Μακεδονίας | Ζήτησε Rapid Test και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια


Μία ιδιαίτερης σημασίας συνάντηση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου η ΕΠΣ Μακεδονίας κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις στην Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και στον Αντιπεριφερειάχη Υγείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Χρήστο Μήττα.

Συγκεκριμένα η ΕΠΣ Μακεδονίας ζήτησε:

Α. Να ενταχθεί, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, σε πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. που αφορά στην οικονομική ενίσχυση αθλητικών σωματείων τα οποία θα πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Β. Να υπάρξει χρηματοδότηση προκειμένου να υποβληθούν σε rapid tests οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των σωματείων, όταν θα ξεκινήσουν οι αθλητικές τους δραστηριότητες.

Και Γ. Να ενταχθεί η ΕΠΣ Μακεδονίας σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την κατασκευή νέων έργων στο αθλητικό κέντρο της Ενωσης, στην περιοχή της Μίκρας και τη βελτίωση των ήδη υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Η Περιφέρεια δια των εκπροσώπων της δεσμεύτηκε να προωθήσει αρμοδίως τις παραπάνω προτάσεις προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Την ΕΠΣ Μακεδονίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της, Σαββας Δημητριάδης και ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Γιουρούκαλης, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ενωσης Αθλητικών Κέντρων Ελλάδος, Νίκος Τσόγκας.

Θα ακολουθήσουν με πρωτοβουλία της ΕΠΣ Μακεδονίας συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, με τη διοίκηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης και με τον Ευρωβουλευτή, Θεόδωρο Ζαγοράκη για ένταξη της Ένωσης και των σωματείων της σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αφορά στην ανάπτυξη των υποδομών τους.

• Φώτο αρχείου